Access Runtime - de gratis uitvoering

Inleiding

Heeft u helemaal geen Office, dan kunt u werken met de Access Runtime uitvoering.

Hoeft u geen Access applicaties te bouwen en alleen maar met de applicatie te kunnen werken, dan kunt u volstaan met de gratis versie van Access die Microsoft beschikbaar stelt: de Access Runtime uitvoering. Hierna geven we u een paar tips, want misschien is het wel beter voor u om de gewone retail versie aan te schaffen.

Access Runtime wordt niet bijgewerkt

Het nadeel van de Access Runtime uitvoering is dat deze uitvoering niet op uw systeem wordt bijgewerkt zoals de gewone retail uitvoering. Dit betekent dat wanneer u van ons een update ontvangt (uw Office Programs Access applicatie die wel continu wordt bijgewerkt (u ontvangt doorgaans één á twee updates per jaar)), de kans bestaat dat u Access Runtime opnieuw moet downloaden en installeren. Probleem? Nee, maar het is wel een extra handeling. Dit is niet alleen het geval bij een nieuwe Office versie; Microsoft werkt haar producten - net zoals wij - steeds bij. Wanneer Microsoft bijvoorbeeld een fout geconstateert, wordt uw Office pakket automatisch bijgewerkt met een 'herstel patch'. Een geïnstalleerde Access Runtime wordt dan echter niet bijgewerkt.

Opmerkingen

Later beschikbaar Nog een nadeeltje: de Access Runtime komt altijd later uit dan de gewone uitvoering. Daar kan weleens een paar maanden tussen zitten. Gebruikt u de Access Runtime en u krijgt een update van ons terwijl de nieuwste Runtime nog niet uit is uitgebracht, dan is dat ee probleem. Normaalgesproken brengen wij geen updates rond die periode uit.

Klik-en-Klaar producten van Microsoft? Als u Klik-en-Klaar producten heeft geïnstalleerd, werkt Access Runtime niet. Ga naar Klik-en-Klaar producten van Microsoft verwijderen.

Ons advies

U kunt bij Microsoft een abonnement nemen met of zonder Access. Voor slechts een paar tientjes extra per jaar, per gebruiker, heeft u er Access bij. Betreft uw Office abonnement slechts een klein aantal gebruikers, dan is het het overwegen waard om een abonnement inclusief Access te nemen. Heeft u een Office abonnement nodig voor relatief veel gebruikers, maar slechts enkele hebben Access nodig om een applicatie te draaien, dan is Access Runtime uiteraard de voordeligste keuze.

Downloaden

Een Office Programs Access applicatie draait zonder problemen met Access Runtime. Klik op de volgende link om de nieuwste versie van Access Runtime te downloaden via Microsoft: Download Access Runtime (Voor een Office Programs Access applicatie maakt het niet uit of u de 32 of 64 bit versie van Microsoft Office heeft geïnstalleerd.)