Alternatief voor Excel

Inleiding

Microsoft Excel is - net zoals alle andere kandidaten uit het Microsoft Office pakket - een geweldig product. Echter, elke Office applicatie heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Afhankelijk van de behoefte en het doel dient een verstandige keuze te worden gemaakt. Als leek is het logisch dat u onvoldoende op de hoogte bent van wat er zoal mogelijk is. Zeker omtrent het beste alternatief voor Excel...

Ik beloof u dat er een wereld voor u opengaat als u zich door mij laat informeren. Neem a.u.b. de tijd deze pagina te raadplegen. Vervolgens zal ik u verwijzen naar waar u fantastische mogelijkheden zult aantreffen en tevens het allerbeste alternatief voor Microsoft Excel: Microsoft Access. Access is een relationele database, Excel niet.


Mijn tweede belofte aan u is dat u nergens in Nederland een betere specialist in Microsoft Access zult vinden. Want men werkt steeds vanaf scratch waarin het wiel steeds opnieuw moet worden uitgevonden. Ik werk daarentegen met modules waar u gebruik van kunt maken indien nodig. Ook een kant en klaar systeem voor de aansturing van een Access applicatie met diverse cruciale functionaliteiten is al aanwezig. Dit is wat het grote verschil maakt. Daarom kan ik topkwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs. Mijn 'verkoopverhaal' kunt u straks verifieren a.d.h.v. praktische voorbeelden. Want ik voel het als mijn morele plicht volledige verantwoording af te leggen voor alles wat ik doe en verkondig.


Hartelijke groet,

Peter van Loosbroek - Office Programs

Kosten en rendement

Om de juiste keuze te maken dienen we ten eerste de kosten en het rendement naast elkaar gelegd te worden. Maar in de kosten en rendement liggen vaak enkele verborgen zaken waar niet iedereen rekening mee houd.

Microsoft Excel is geschikt als:

 • De te verwerken data kleinschalig van omvang is (er niet veel data mee gemoeid is).
 • De datagevoeligheid geen belangrijke rol speelt.
 • Alle werknemers met de bestanden weten om te gaan.

Door veel mensen wordt Excel gebruikt maar door de beperkingen van Excel wordt de werkelijke kosten en rendement vaak onderschat. Een fout kan veel geld kosten, lastige bewerkingen vergen meer tijd, etc. De ogenschijnlijk goedkoopste optie kan daarom uiteindelijk de duurste zijn.

Microsoft Access is een betere keuze als:

 • Meer rekenkracht nodig is.
 • Betere overzichten nodig zijn.
 • Dezelfde datacomponenten vaker gebruikt moeten worden (één bron).
 • De datagevoeligheid belangrijk is.
 • De snelheid en gebruiksvriendelijkheid belangrijk is.
 • Meerdere gebruikers nodig zijn, etc. etc.

Het is vaak het onbekend zijn omtrent de mogelijkheden van Microsoft Access. Daarnaast is Microsoft Access zeker niet een omgeving waarin een doorsnee werknemer even een applicatie bouwt! Daar is echt een specialist voor nodig...

Verken fantastische mogelijkheden

 • Het beste kunt u eerst de pagina Wat is MS Access bekijken.
 • Vervolgens kunt u via de Home pagina een uitermate prettige rondreis maken door fantastische mogelijkheden. Met de zwarte knoppen kunt u straks makkelijk schakelen.